Google dostu siteler oluşturmak , güncellemek , paylaşmak


SEO : Search Engine Optimization  (Arama Motoru Optimizasyonu) Arama motorlarının web sayfalarını daha kolay bir şekilde taramasına olanak sağlayan teknik düzenlemelerdir

Google'da  üst sıralarda listelenmenin iki yolu varır

 1- Reklam Vermek (Adwords>
 2- Google kriterlerine uygun site oluşturmak. 

Google’ın nasıl bir sıralama ölçütü kullandığı hakkında kesin bir bilgi yok; tahminler ve varsayımlar üzerinden yola çıkarak en iyi sonuç elde edilmeye çalışılıyor. Google çalışma prensibini açıklamadığı için tahminlerin geçerliliğini bilemiyoruz. Bunun yanında Google tarafından yayınlanan öneriler ( okumak için tıklayın) ve deneyimlerimizle, ücretsiz olarak yapılabilecek tüm Google kriterlerini yaptığımız sitelere uyguluyoruz.

Google birçok kritere göre sitenize puan vermekte  , bunların toplamına göre sıralamadaki yerinizi belirlemektedir. Bu kriterlerden bazıları şunlardır.

0- Mobil Uyum Google’ın  paylaşmış olduğu ve bundan sonraki süreçte “mobil uyumlu” sitelerin, mobil aramalarda daha fazla üstte yer alma şansı yakalayacakları gelişmesiyle , rekabette alt sıralarda kalmak istemeyen marka/ajanslar, mobil ve SEO’ya bir kat daha fazla önem verecekler.
Mobil uyumlu olmayan siteler artık arama motorları dünyasında kendilerini uçurumun dibinde görmeye başlayacaklar.
 

1- Güvenli Site:  Google, SSL Sertifikası sahibi HTTPS url yapısında web sitelerini arama sonuçlarında önceliklendirir ve daha üst sıralarda listeler. Sitenizde SSL sertifika yoksa siteniz açıldığında " Güvenli Olmayan Site" uyarısı verebilir. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi https://support.google.com/webmasters/answer/6073543?&hl=tr adresinde bulabilirsiniz
 

2- Güncel İçerik “Sürekli yazmanız gereklidir, çünkü taze içerik en önemli anahtardır. Web sitesini sürekli güncel tutarak okuyucuların tekrar sitenize uğramasını sağlayın. Unutmayın ki SEO bağlılık ile gelir hile ile değil. " 

3- Alan adınızın yaşı : Alan adınızın geçmişi ( ne kadar eski olduğu ) ve geleceği ( kaç yıllık tescil edildiği) önemlidir. Yeni alacağınız alan adının geçmişine müdahale edemeyeceğiniz için geleceğini belirleyebilirsiniz. Önümüzdeki 5 sene için alınmış bir alan adı, kısa süreli alınmış bir alan adına göre Google için daha değerlidir. Bu sürekli ve kalıcı olacağınız anlamına gelmektedir.Alan adı (domain) tescil bitimi en az 3 yıl olmalıdır Örnek 
 

4- Alan adınızın içeriği:  Arama yapılmak istenen kelimeleri içeren alan adları da oldukça popüler olmuştur. Örneğin, Ankara'da Pansiyon İşletmeciliği yapan bir işletmeniz var ve “ankara pansiyon"  kelimesi aramasında yükselmek istiyorsunuz. Eğer bir firma bu kelime aramasında başarılı olmak istiyorsa ankarapansiyon.com gibi bir alan adı tercihi yapabilmektedir. Anahtar kelime alan adında geçmelidir.Bu nedenle pek çok sektörde bu tarz alan adları alınmış durumdadır ve eğer bu şekilde bir tercihiniz olacaksa bir an önce karar vermeniz gerekmektedir.

Ankara Hosting bu konuda stok jenerik alan adları ile size yardımcı olur. Mevcut firma adınızla açılmış site yanında bir yada birkaç jenerik adla açılmış site Google'da indekslenme sayınızı artıracaktır.  com, com.tr, net gibi prestijli domain uzantıları tercih etmeye çalışılmalı. 

5- Google Dostu Sayfalar-a : Google indeksleme yaparken sayfa uzantısına bakar. Sayfa url yapısında aspx, php, html gibi uzantılar kullanılmamaya çalışılmalıdır. Ankara Hosting yönetim paneli , oluşturduğunuz sayfalara otomatik uzantı oluşturarak bulunmasına yardımcı olur. Örneğin sayfa adı  "Web Sitesiniz Optimize Edin" olan bir sayfa oluşturduğunuzda sistem otomatik olarak  web sitenizi optimize edin sayfasını oluştur.

6- Google Dostu Sayfalar-b : Google indeksleme yaparken sayfa başlığına (title) bakar. Ankara Hosting yönetim paneli , oluşturduğunuz sayfalara ayrı ayrı başlık (tittle)  oluşturturmasına olanak sağlar. Bu başlık en çok 66 karakter olmalıdır. Yönetim paneli daha uzun başlığa izin vermez

7- Google Dostu Sayfalar-c : Meta açıklamalar genellikle Google ve diğer arama motorları tarafından arama sonuçları sayfasında kullanılan sayfa özetleridir. Her sayfa için 160 karakter veya daha kısa benzersiz açıklamalar yazın. Yönetim paneli daha uzun başlığa izin vermez

8- Hızlı Hosting : Hosting tepki ( ping ) süresi hızlı olmalıdır. Bunun için hedef kitlenizin bulunduğu yerde hosting almanızı öneririz. Ankara Hosting hızlı sunucuları ve büyük bant genişliği ile sitenizin hızlı açılmasını sağlar. Sunucularımız Ankara'dadır.

9- Meta Taglar : Sayfalarınızın kodlarında arama motorlarının gördüğü bilgilerdir. Bunlardan değişken olanları panel üzerinden değiştirirken hata yapmamanız için kısıtlama konulmuştur

  • Tüm sayfaların başlığı 66 karakteri geçmemeli.
  • Her sayfa için 160 karakter veya daha kısa benzersiz açıklamalar yazın.
  • Diğer taglar AnkaraHosting tarafından siteniz kodlarına eklenir
  •  Robots.txt bulunmalı, gizli sayfaların indexlenmesi engellenmeli 
  •  Site haritası webmaster araçları üzerinden gönderilmelidir. 

10-Favicon :  Sitede favicon kullanılması önerilir .  Bu aynı zamanda siteniz tarayıcıda fark edilmesini sağlar  . Örnek


11-İçerik:  Sayfa içerikleri için aşağıdaki kriterlere dikkat edilmeli
  • Kısa, anlamlı sayfa başlıkları oluşturun.
  • Sayfanın konusunu veren sayfa başlıklarını kullanın.
    İçeriğin anlaşılması için resim yerine metin kullanın. (Google bazı görselleri ve videoları anlayabilir, ancak metinleri daha iyi anlar.
  • Her sayfada 3 toplamda 20 den fazla link bulundurmamalı
  • Kullandığınız resimleri kendi sunucunuzda barındırmaya çalışın
  • Anasayfada en az 1 paragraflık metin yer almalı 
  • Her içerikte ortalama %3 oranında anahtar kelime yer almalıdır
  • Yeni içeriklerinizi sosyal medya hesaplarınızda paylaşın
  • Kopya içerik kullanmayın. En azından metinlerin yerini değiştirin
  • Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde siteniz adına sayfa açarak makale veya içeriklerinizi tanıtmak ve sitenize link verin
  • Web siteniz sanal vitrininiz gibidir. Mağazanızı 6 ay boyunca başıboş bırakmazsınız, değil mi? Blog yazmaya başlayarak, yeni ürünleri, indirimleri ve özel teklifleri duyurarak sitenizin her zaman güncel olmasını sağlayın. Kendinizi müşterilerin yerine koymayı ve müşterilerinize ihtiyaç duydukları bilgileri sağlamayı unutmayın.
     

12-Sosyal Medya PaylaşımlarıSosyal Medyada sayfa açmak sitenizin Google’da yükselmesi için önemlidir. Çünkü o sitelerin “Page Rank” (Sayfa Değerleri) yüksektir. Orada paylaştığınız site bilgileriniz sizi yukarılara taşır. Önemlisi sitenizdeki sayfaları Sosyal Medya sayfalarınızda paylaşmalısınız. Bunun için her sayfanın altında yer alan “Paylaş” butonlarını kullanın.
 

13-Web Master Görevleri:  
  
Bunlar sizin adınıza Ankara Hosting tarafından yapılmaktadır.

  • Siteniz Google tarafından doğrulatılmalıdır.
  • Sayfalarınız Google Dizinine tanıtılmalıdır.
  • Google Analytics kodu oluşturulup siteye eklenmelidir.
  • Sitenizin "Google My Businnes" kaydı yapılmalıdır.
  • Site haritası webmaster araçları üzerinden gönderilmelidir.

 

14-Google Benim İşletmem:
Google Haritalar'a işletmenizi kaydetmenin o kadar da zor olmadığını ifade ederek, "Google My Businness ( Google Benim İşletmem ) sistemine Gmail hesabınızla giriş yaptıktan sonra birkaç basit talimatı takip ederek işletmenizi Google Haritalar uygulamasına kolayca kaydettirebilirsiniz. Daha sonra Google verdiğiniz adresin doğruluğunu tespit için size kapalı bir zarf içerisinde bir PIN numarası gönderecek, bu zarfın gelmesi uzaklığa göre 1 ayı bulabilir. Bu zarfın içindeki PIN numarasını yine Google Businness sistemindeki ilgili alana girdikten sonra işletmeniz doğrulanmış olacaktır."
 

15-Temel İlkeler:

  • Sayfalarınızı arama motorları için değil, kullanıcılar için hazırlayın.
  • Kullanıcılarınızı aldatmayın.
  •  Arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için tasarlanmış hilelerden kaçının. En önemli kurallardan biri, yaptığınız işi rekabet ettiğiniz bir web sitesine veya bir Google çalışanına açıklarken kendinizi rahat hissedip hissetmeyeceğinizdir. Yararlı başka bir test de "Bu, kullanıcılarıma yardımcı oluyor mu? Arama motorları olmasaydı bunu yapar mıydım?" sorularını sormaktır.
  • Web sitenizi benzersiz, değerli veya çekici yapan şeyleri düşünün. Web sitenizin, alanınızdaki diğer sitelere göre daha fazla göze çarpmasını sağlayın.
 

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN >>